În Alb / În Negru @ Orizont & Gabroveni

FILIALA ARTE DECORATIVE
BUCUREȘTI
GALERIA DE ARTĂ ORIZONT
și ARCUB – SALA GABROVENI
organizează expoziţia de arte decorative
ÎN ALB / ÎN NEGRU

PERIOADA
Centrul Cultural ARCUB, Sala Gabroveni, 29 august – 23 septembrie 2018
Galeria Orizont – luni, 3 septembrie – luni, 1 octombrie 2018

CURATORI:
Georgiana Cozma, Marian Gheorghe


COORDONATORI: Marijana Bițulescu, Gherghina Costea, Dan Alexandru Roșeanu, Claudia Mușat, Nicolae Moldovan, Cristiana Russu, Cătălin Hrimiuc.


CONCEPT

În perioada 29 august – 1 octombrie, Filiala Arte Decorative în colaborare cu Centrul Cultural ARCUB organizează două expoziții de arte decorative cu aceeași temă.

Proiectul cultural ÎN ALB/ ÎN NEGRU este o expoziție de artă contemporană din domeniul artelor decorative care se dorește un manifest pentru importanța artelor decorative în societatea de azi dar și un manifest împotriva ignoranței.

Prin tema aleasă ÎN ALB/ ÎN NEGRU urmărim relația dintre simplu și complex, formă și conținutul acesteia, dintre lucruri care sunt în mod clar opuse. O analogie între materiile primare specifice fiecărui domeniu din artele decorative (pământ, foc, apă, metal)

Vă invităm să participați la această expoziție cu lucrări realizate în tonuri de alb și/sau negru. Tehnica și potențialul materialelor folosite să evidențieze varietățile de expresie ale nuanțelor de alb și/sau negru.

ÎN ALB / ÎN NEGRU se adresează artiștilor care se exprimă în materiale specifice Artelor Decorative: Ceramică, Sticlă, Metal, Arte Textile.

BENEFICIILE PARTICIPANŢILOR

STRATEGIA GALERIEI ORIZONT

Galeria Orizont este galeria Uniunii Artiștilor Plastici din România și are drept scop promovarea artei decorative româneşti.

Programul expoziţional este coordonat de Consiliul de Conducere al Filialei Arte Decorative şi care

şi-a propus să creeze în galerie un spaţiu de prezentare a artiştilor consacraţi, de lansare şi promovare a tinerilor, dar şi de omagiere a maeştrilor.

Galeria Orizont oferă posibilitatea de exprimare a temei abordate în proiectelor artiştilor vizuali ce se exprimă în material specific artelor decorative.

REGULAMENT DE PARTICIPARE

SELECŢIA PARTICIPANȚILOR

La selecţie pot participa membrii Filialei Arte Decorative a UAP România din București şi absolvenţi ai Universităţilor Naţionale de Arte din București.

Se iau in consideratie lucrările de artă decorativă care vor respecta tema proiectului.

DATA LIMITĂ A ÎNSCRIERII: 8 AUGUST

Artiştii vor prezenta pentru selecţie:

 • Imagini digitale ale lucrării/lucrărilor, în format jpg sau tiff, rezoluţie 300 dpi. luate din minim două unghiuri (rugăm precizaţi la fiecare imagine numele autorului şi titlul lucrării in eticheta imaginii);
 • Fişa de înscriere care va cuprinde numele autorului, titlul lucrării, tehnică, dimensiuni, anul

realizării lucrării, prețul lucrării (valoare drept autor) in Lei, datele de contact ale artistului, studiile (anul absolvirii, instituţia de învăţământ superior, specializarea, clasa, localitatea); modelul fişei de înscriere se află şi pe site-ul https://artedecorativebucuresti.wordpress.com/;

 • Imaginile lucrărilor în format digital şi fişa de înscriere vor fi trimise pe adresa de mail georgianacozma@yahoo.com până la data de 8 AUGUST, a.c., cu menţiunea: „pentru expoziţia ÎN ALB/ ÎN NEGRU”.

Rezultatul selecţiei va fi comunicat în data de 22 AUGUST 2018, prin email;

 • Deciziile comisiei de selecţie sunt definitive;

PREDAREA LUCRĂRILOR

I. PENTRU SALA GABROVENI:

 • Lucrările originale selectate vor fi predate personal în 26 august, la Galeria Orizont (B-dul Nicolae Bãlcescu, nr. 34 A, Bucureşti), între orele 11.00 – 19.00, însoţite de Fișa de înscriere care ține loc și de Procesul Verbal de Predare-Primire (în dublu exemplar) semnat de artist și contra-semnat de unul dintre curatorii expoziției la primirea lucrărilor, după verificarea integrităţii pieselor;
 • Dovada achitării „contribuţiei proiect artistic”.
 • Artiștii membri UAP, Filiala Arte Decorative vor prezenta la predarea lucrării/lucrărilor dovada achitării cotizaţiei de membru UAP pentru anul în curs și confirmarea din partea UAP privind plata la zi a chiriei şi a cheltuielilor de întreţinere a atelierului repartizat de UAP (acolo unde este cazul);

II: PENTRU GALERIA ORIZONT:

 • Lucrările originale selectate vor fi predate personal, la Galeria Orizont (B-dul Nicolae Bãlcescu, nr. 34 A, Bucureşti) în 31 august, între orele 11.00 – 19.00, însoţite de Fișa de înscriere care ține loc și de Procesul Verbal de Predare-Primire (în dublu exemplar) semnat de artist și contra-semnat de referentul de specialitate al galeriei la primirea lucrărilor, după verificarea integrităţii pieselor;
 • Dovada achitării „contribuţiei proiect artistic”.
 • Artiștii membri UAP, Filiala Arte Decorative vor prezenta la predarea lucrării/lucrărilor dovada achitării cotizaţiei de membru UAP pentru anul în curs și confirmarea din partea UAP privind plata la zi a chiriei şi a cheltuielilor de întreţinere a atelierului repartizat de UAP (acolo unde este cazul);
 • Transportul lucrărilor este asigurat de către artist;
 • Lucrările nu sunt asigurate pe durata expoziţiei;
 • Artiştii selectionaţi vor achita o “contribuţie proiect artistic”, în valoare de 75 lei și se va achita la casieria UAP din România, adresa Piața Amzei nr.13 et.4, de luni până vineri, între orele 12 – 18, sau în contul RO36 RNCB 0072 0005 0939 0032, BCR sector 1., cu mentiune „pentru expoziţia ÎN ALB/ ÎN NEGRU”.
 • Important! Artiștii membri UAP vor prezenta la predarea lucrării/lucrărilor dovada achitării cotizaţiei de membru UAP pentru anul în curs și confirmarea din partea UAP privind plata la zi a chiriei şi a cheltuielilor de întreţinere a atelierului repartizat de UAP (acolo unde este cazul);
 • Datele din fişa de înscriere vor fi utilizate în materialele de promovare a expoziţiei;

organizatorii nu îşi asumă răspunderea pentru datele înscrise de artist în fişa de

înscriere;

 • Organizatorii au dreptul de a folosi imagini după lucrările expuse, fără plată către autor,

cu scopul promovării expoziţiei în materialele publicitare precum şi în scop de

informare, marketing şi educaţional;

 • Organizatorii nu îşi asumă răspunderea pentru deteriorarea lucrărilor în timpul

transportului;

 • Pe întreaga durată a expoziţiei, participanţii nu îşi pot retrage lucrările;
 • După închiderea expoziţiei, participanţii îşi pot ridica lucrările de la Sala Gabroveni,

în ziua de 24 septembrie 2018, între orele 12.00 – 17.00;

 • După închiderea expoziţiei, participanţii îşi pot ridica lucrările de la Galeria Orizont, în ziua de 2 octombrie 2018, între orele 11.00 – 19.00;

CURATORI:

Georgiana Cozma

e-mail: georgianacozma@yahoo.com

tel: 0724 802 349

Marian Gheorghe

tel: 0745 156 358

Descarcă de aici Fișa de înscriere.

Un gând despre „În Alb / În Negru @ Orizont & Gabroveni”

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.